Hør

Størstedelen af puderne er håndvævet af hør, nogle af ren hør, en stor del del af hør og bomuld og enkelte af Hør og uld.

Hør er fremstillet af fibrene fra stilken på den smukke, blå hørblomst. Det er ligesom bomuld plantefibre, men hvor bomuld er frø hår, så er hør stængelfibre.

Hørplanter vokser under vores himmelstrøg i tempererede områder, hvor bomuldsplanter vokser i troperne.
Hørfibre er stivere end bomuld, og hør har det karakteristiske udtryk, at stoffet bliver blankt, når man har vævet det. Gammeldags hvide og blanke damaskduge er for eksempel lavet af hør.

Bomuld

Bomuld er fibre fra en katos-plante, som er en tropisk
landbrugsafgrøde, bomuld er et stærkt materiale, som
tåler vask rigtig godt, det bliver faktisk stærkere i våd
tilstand.
I forbindelse med vask skal man være opmærksom på, at selvom bomuld som udgangspunkt tåler høje temperaturer, så gælder det kun, hvis tøjet er hvidt. Hvis et materiale i bomuld er farvet, så afhænger den ideelle temperatur til vask nemlig ikke af bomuldsfibrene, men af farven.

Fyld

Monteringspuderne er fyldt med andefjer og dun i et vår af 100% bomuld.

Monteringspuderne er lavet af duntæt 100% bomuldsbetræk, der er fremstillet helt uden kemikalier. Fyldet er andefjer og dun, som normalt er 6 cm. lange. Dun indholdet varierer fra 5 til 15%. Alle fjer er europæiske og overholder derfor alle EUs krav med hensyn til dyrevelfærd. Puderne er Oeko-Tex certificeret og overholder engelske brandkrav iht. 1988 safety regulations, BS5852 Ignition source 2. SKU 90MONT030